donderdag 7 februari 2013

Advies gevraagd


Deze kaart is voor een lieve vriendin. Zij ligt al ruim 2 jaar in een verpleeghuis en is morgen jarig.
Dat mooie vlinderpapier en de magnolia stempel heb ik voor mijn verjaardag van haar gehad. Dus daar moest ik natuurlijk een mooie kaart van maken voor haar.
Eigenlijk ben ik wel heel erg tevreden met de kaart, dat blauwe vind ik er ook zo mooi bij.

Ik ben nog een beetje aan het experimenteren met het gebruiken van stempels. Deze stempel is met gewone potloden ingekleurd, op zich best wel mooi geworden.... Maar omdat ik het stempelen toch wel erg leuk vind, wil ik ook wat fijnere spullen hebben om ze in te kleuren.
Wat gebruiken jullie om de stempels in te kleuren?? Wat adviseren jullie??

    Nu nog even de binnenkant:

Tja...ik had de kaart geschreven voor ik de foto's maakte, dus heb even zitten kliederen in paint ;-).
Aan de linkerkant heb ik geborduurd, waar dus de tekst in staat.
De rechterkant...nou ja, jullie zien het wel.
Met de vlinders heb ik een speciale betekenis. Ik wens haar toe dat ze wat mag gaan herstellen en net als de vlinder in haar nieuwe levensjaar mag uitvliegen.
Misschien denken jullie:'wat zit dat papier er rommelig op...' Nou dat is de verrassing van deze kaart!!


Het is namelijk een kaart met lichtjes!!

Ik ben weer benieuwd naar jullie reacties en adviezen!
Bloggen is best verslavend en er gaat veel tijd in zitten, maar ook wel heel erg leuk!




13 opmerkingen:

  1. heel mooi kaartje.
    Zelf heb ik derwent en dit bevalt me goed (kleuren blijven wat lichter).
    Stiften zoals copics en promarkers, wil me niet van de hand i.v.m. het blenden en schaduw krijgen, of het gaat buiten de lijnen of je ziet de kleurwijze.
    Ben nu net begonnen met distress inkt en dit vind ik ook heel erg leuk, want je kan de plaatjes licht, maar ook helder kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Joanne,je hebt bij mij de primeur,dat heb ik nu nog nooit gezien,een kaart met lichtjes..hoe bijzonder.Kleuren doe ikzelf met van alles,net waar ik zin in heb en dat bevalt me nog het beste,ik denk dat het iets persoonlijks is wat je zelf uit moet vogelen wat jou het beste ligt,gewoon eens een beurs/workshop/demonstratie doen en vragen of je het even mag proberen,lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie kaart is dit geworden! Ook een bijzondere kaart lees ik voor je vriendin.
    Wat kleuren betreft, ik ben niet zo'n kleurder. Ik heb/ had nog aquarel potloden, daar kleur ik mee. De kleuren zijn niet echt heel helder. Ik heb van SU blenderpennen gekocht zodat ik met inkt kan kleuren. Ik weet nog helemaal niet of dat bevalt wil het eens uitproberen. Verder kijk ik rond en zie wel of ik nog wat ga aanschaffen, het is ook best wel een uitgave. Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij het kruidvat heb je aquarelpotloden voor een prikje, kun je eens uitproberen, daar gebruik je reukloze terpentine erbij en doezelaars om de kleuren uit te vege. De kleuren worden dan wat helderder.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke kaart met dat licht Joanne!!! Je vriendin zal er erg blij mee zijn, en wat het inkleuren betreft ik gebruik vooral aquarelpotloden maar heb nu ook een paar flexmarkers gekocht om dat eens uit te proberen...

    Groetjes José

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een geweldige originele kaart heb je gemaakt. wat grappig met die lichtjes erin, nooit eerder gezien.
    met het werken van materialen van kleuren zou je kunnen kijken op youtube of ergens een workshop in gaan volgen wat bij je past. want dat is zo persoonlijk.
    de één kan beter in met potloden werken terwijl dat voor een ander niet ligt.
    ik werk met derwent, aquarel en kleurpotloden. met stiften kan ik niet zoveel, even meegewerkt met een workshop......maar vond ik zelf niet fijn om te doen.
    succes.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw Joanne wat een schitterende kaart heb je voor haar gemaakt, ik vind hem helemaal geweldig, zo mooi ook met dat licht van binnen, echt een toppertje. Zelf kleur ik met flexmarkers en copics wat ik heel fijn vind kleuren. Toevallig heb ik vandaag ook een vraag in mijn bericht gesteld over stempels inkleuren want ik zie steeds meer personen met distress inkt en twinkling H2O kleuren en dat effect vind ik ook super maar weet niet of het iets voor mij is want wil geen uren met een afdrukje inkleuren bezig zijn.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ha Joanne,
    wat heb je een schitterende kaart voor je vriendin gemaakt! Dat is naar zeg, al 2 jaar in een verpleeghuis en dan zo jong...
    Ik kleur met Derwents. Dat zijn aquarelpotloden. En daarna doezel ik dan met geurloze terpentine. Dan wordt de kleur egaler, maar je kunt er dan ook wat schaduwen mee aanbrengen. Er zijn meer soorten en merken potloden. Anderen kleuren met een soort stiften, weer anderen met inkt. Je moet echt kiezen wat bij je past en ook de webwinkels goed afstruinen, want er is heel veel prijsverschil.
    Hopelijk heb je hier wat aan.
    En verslavend??? Ik zeg niks.

    GerJanne ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een prachtig kaartje! Ik gebruik Copics, Derwentpotloden en ook wel eens Distress-inkt. Ik denk dat de potloodjes gemakkelijkst zijn om te beginnen.
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een schitterende kaart heb je gemaakt voor je vriendin!! Leuk met die lichtjes!! Wat het inkleuren betreft: Ik ben begonnen met aquarelpotloden en daarna overgestapt op Distressinkt.

    Groetjes, Nellie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Schitterende kaart. Heel leuk met die lichtjes. Je vriendin is er vast en zeker heel blij mee.
    Gr. Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtige kaart en dan die lichtjes er in....heel mooi gedaan.

    Groetjes Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit is een mooie en lieve kaart voor je vriendin! Leuk zeg met die lichtjes erin. Wat vervelend dat ze in een verpleeghuis moet verblijven. Ik kleur de stempels het liefst in met flexmarkers en copicmarkers, een enkele keer met Derwentpotloden. Met andere materialen heb ik helaas geen ervaring maar de markers bevallen me heel erg goed.
    Groetjes en een fijn weekend, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat, ik lees ze met plezier!