woensdag 27 november 2013

ponswerk


Dit keer weer een kaart gemaakt met een pons. Meestal gaat me dat redelijk makkelijk af, maar met deze kaart heb ik echt lopen stoeien.
Die cirkel is gemaakt van allemaal kleine stukjes papier in 3D-kit, dus dat was even prutsen.

Als het goed is heeft GerJanne deze kaart ontvangen voor haar verjaardag (anders moet je op het werk even in je postvak kijken ;-) )!

Ik zal met heel veel plezier jullie reacties weer lezen!

Fijne dag!

Groetjes,
Joanne

maandag 25 november 2013

Wat een verrassing!


Net met een beetje een duf hoofd kijken wat jullie gisteren geplaatst hebben en ineens kom ik een kaartje van mijzelf tegen.
Bij een hoop inspiratieborduurkaarten hebben ze iets nieuws namelijk het zonnetje.
Elke maand gaan ze iemand in het zonnetje zetten en de eerste keer was ik dat. En dat betekend dat ik volgende maand gast designer mag zijn. Dat wordt voor mij de eerste keer, reuze spannend dus!!

Bij kaartjes-inspiratie-challenges-blog kun je tot 7 dec. meedoen aan de challenge: maak een winterkaart (geen kerstkaart). Ik geloof dat bovenstaand kaartje daar wel ondervalt. Toch?
Ik heb uit grijs papier een rondje geknipt en vervolgens de helft met een pons bewerkt. Hierdoor blijft er een rand over die je dan kunt omvouwen en als steun kunt gebruiken. Vervolgens aan de achterkant blauw papier gebruikt. Een rondje uit designpapier gestanst, hierop nog een rondje van zilverpapier. Vervolgens het plaatje met roodborstje. Roodborstjes zitten veel in onze achtertuin, daar kan ik echt van genieten.
Vervolgens aan beide kanten nog een zilverdraad met wat 'sneeuwvlokjes'.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze kaart vinden!

Groetjes,
Joanne

vrijdag 22 november 2013

love



Met deze twee kaarten heb ik mij weer eens een blaar op mijn vinger gewerkt.
Het patroon heb ik volgens mij een keer uit een hobbyjournaal gehaald.
Ik teken het patroon op de achterkant van het papier en vervolgens snij ik alles uit. Best wel een hele klus, maar het resultaat vind ik zo leuk.
Bij de rode kaart heb ik een roos in het midden geplakt en bij de paarse het hart dat ik uitgesneden had verhoogd opgeplakt en daarop een glinsterend hart.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze kaarten vinden?!
De reacties zijn elke keer weer leuk om te lezen.

Vandaag heb ik een rust/hobbydag, ik ben erg benieuwd wat ik vandaag weer ga maken.
Fijn weekend!

Groetjes,
Joanne


woensdag 20 november 2013

heerlijk borduren


Op het moment ben ik veel bezig met borduren op kaarten. Ik vind het heerlijke ontspanning en je bent er zo lekker lang mee bezig. Met andere woorden ik heb gewoon te veel tijd, hahaha.

Meestal pak ik wit of in ieder geval licht papier om op te borduren. Maar dit keer heb ik geborduurd op donker blauw papier. Het patroon komt uit een hobbyjournaal.
Ik was overdag al begonnen met borduren en dan is het prima te doen met dat donkere papier. Maar 's avonds 'even' afmaken, was toch een stuk lastiger!

Ik ben weer benieuwd wat jullie van deze kaart vinden?

Groetjes,
Joanne

maandag 18 november 2013

hij is weer in het land!


Allemaal weer bedankt voor de leuke reacties! Ik had inderdaad misschien niks moeten zeggen, dan hadden jullie niet geweten dat ik garen tekort had.

Vandaag een sinterklaaskaart. Het enige wat wij dit jaar meemaken van het sinterklaasfeest zijn de heerlijke pepernoten, speculaas en dan natuurlijk alle reclames op televisie.
Maar bij een hoop inspiratieborduurkaarten wordt een sinterklaaskaart met borduurwerk gevraagd. Nu had ik dit gezellige 3D-plaatje nog liggen, dus dan is een kaart snel gemaakt.
De basis is licht blauw papier, daarop rood papier en daarop het witte papier. Op het witten papier het 3D-plaatje, met in de vier hoeken borduurwerk (moeten de golfjes van het water voorstellen) en daar omheen heb ik wat hobbydots geplakt.
Nu nog een 'slachtoffer' uitzoeken die deze kaart gaat ontvangen!

Groetjes,
Joanne

zaterdag 16 november 2013

Niet te snel balen....


Hallo mede-blogger,

Wat een leuke reacties op mijn vorige kaart!
Het is zo leuk dat je bij elkaar inspiratie op kunt doen!

Vandaag een kerstkaart. Dit borduurpatroon stond in een hobbyjournaal en vind ik erg mooi. Alleen kwam ik er onder het borduren achter dat ik niet voldoende van dezelfde kleur rood garen had... Balen! Dus ik heb een paar stukjes met groen garen geborduurd en eigenlijk vind ik het uiteindelijke resultaat ook wel leuk.
Zo zie je maar... niet te snel balen!

Ik ben weer benieuwd wat jullie van deze echte kerstkaart vinden!?

Fijn  weekend!

Groetjes,
Joanne

donderdag 14 november 2013

Biertje!



Er was vandaag even twijfel...kerstkaart plaatsen of toch maar niet.
Zoals jullie zien is het geen kerstkaart geworden, maar een kaart die ik afgelopen dinsdag aan mijn 18-jarige broertje heb gegeven.

Het idee van dat biertje heb ik eens bij iemand gezien, maar ik weet niet meer bij wie. Als diegene hem herkent, heel hartelijk dank voor het idee!

Ik heb hier een A5 formaat kaart van gemaakt.
Omdat ik wel erg snel klaar was met de voorkant, heb ik nog maar heel veel tijd gestoken in de binnenkant. Wat een gepruts al die lettertjes opplakken.
De kaart werd erg op prijs gesteld en staat nu te pronken bij mijn broertje.

Helaas zijn de klachten door de borrelia infectie na 2 weken antibiotica nog niet verdwenen. Ik heb er nu nog een kuur van 4 weken bij gekregen. Nu toch maar aan de probiotica i.v.m. mijn darmen, want die vinden het nu al niet leuk meer.

Fijne dag en tot blogs!

Groetjes, Joanne

maandag 11 november 2013

zeg het met bloemen


Vandaag even niet in de kerstsferen! Wel leuk om steeds meer kerstkaarten voorbij te zien komen op alle blogs. Het kriebelt bij mij ook nog wel om kerstkaarten te maken. Dus ik ga gewoon door, er is vast wel een liefhebber voor de kaarten die ik zelf niet gebruik.

De basis van deze kaart is roze papier. Daarop wit papier, waar de tulpen op geborduurd zijn. De tulpen heb ik ingekleurd met potlood.
Op het witte papier een stukje dp, met een strookje washi tape. Hierop roze papier en een 3D-plaatje met tulpen. En daarnaast de tekst ' een bloemetje voor jou'.

Deze vrolijke kaart kunnen jullie ook vast wel waarderen!?

Groetjes,
Joanne

zaterdag 9 november 2013

Kerstprojectje



Omdat ik bijna klaar ben met de kerstkaarten voor mezelf, ben ik begonnen met iets uitgebreidere projectjes.

Het idee kwam ik tegen in een hobbyjournaal met als thema herfst, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.
Eerst heb ik het doosje gemaakt voor de waxinelichtjes en die wat gezelliger gemaakt.
Daarna een stuk papier, met een designpapiertje er achter geplakt. De bovenkant bewerkt met een pons. De bloem is van MD, een gedichtje erop en wat parels/glitters.

Met dit kerstprojectje wil ik meedoen aan de challenge bij krea2day.

Ik ben weer benieuwd wat jullie ervan vinden!?

fijn weekend!

Groetjes, Joanne 



woensdag 6 november 2013

herfstkaart


Wat een lieve reactie heb ik weer gekregen op mijn vorige kaart.
Heel hartelijk dank daarvoor!!

Bij kaartjes-inspiratie-challenges-blog wordt een herfstkaart gevraagd.
Bij de herfst horen mooie warme kleuren en natuurlijk bladeren die van de bomen vallen. Dat wilde ik verwerken op een kaart. Ik ben alleen niet zo tevreden. In mijn hoofd werd het toch anders dan hoe de kaart er uiteindelijk uitziet.
De kaart gaat naar een klein jongetje dat al heel veel moet meemaken en dat allemaal heel goed doet. Vandaar 'jij bent stoer'.

Ik ben weer erg benieuwd wat jullie er van vinden?

Groetjes,
Joanne


maandag 4 november 2013

Speciale kaart


Hallo mede-blogger(s),

Dit keer een hele speciale kaart. Ik zal het zo uitleggen.

De basis is aquablauw papier, daarop zuurstok roze, beiden afgerond met een pons.
Daarop wit papier met het borduurpatroon. Hierop gezellige bloemetjes en wat glitters.
En dan in het midden aan het lintje hangt een sleutelhanger.
De sleutelhanger is zelf gemaakt met pixel op de beurs in Zwolle.

Deze kaart met sleutelhanger is gemaakt voor een vriendin die al 3 jaar in een verpleegtehuis ligt. Zij wil heel graag een eigen huisje/plekje, alleen wordt ze aan alle kanten tegengewerkt.
Met deze sleutelhanger heb ik haar toegewenst dat ze hem snel aan haar eigen sleutel kan hangen.

Met deze kaart wil ik mee doen aan de eerste challenge bij ons borduurkaartenblog .

Groetjes,
Joanne


zaterdag 2 november 2013

Een winterstafereel


Wat een leuke reacties op mijn vrolijke kaart!
Vandaag een kerstkaart. (De foto is gemaakt met donker weer.)
De basis is donker blauw papier. Op het witte papier heb ik 2 dennenboompjes geborduurd en met zilverdraad de sneeuw. Een 3D-plaatje en in de lucht allemaal sterretjes.

Met deze kaart wil ik meedoen aan de Challenge van een hoop inspiratieborduurkaarten, waar een foto met winterstafereel de inspiratie was.

Inmiddels weet ik ook waarom ik de laatste tijd geen puf, zin en inspiratie heb. Ik heb een borrelia infectie opgelopen (door een teek). Dit levert veel vermoeidheid en vooral veel spier-en gewrichtspijn op.
Nu een paar weken antibiotica en dan hopen dat het dan weg is.

Een fijn weekend allemaal!

Groetjes,
Joanne